31/12/11

Ανασκόπηση 2011

Μήπως εννοείτε ανασκολόπιση 2011? 

Λήγει το έτος, έρχεται νέο, όχι ότι πρέπει να τρελαθούμε κιόλας. Απλά επειδή ο αριθμός που παριστάνει το ΕΤΟΣ στα ημερολόγια αλλάζει κάθε 365 περίπου μέρες, μας πιάνει λίγος ενθουσιασμός παραπάνω.
Με δύο χιλιάδες και έντεκα προβλήματα αφήνουμε πίσω ένα ακόμα επεισοδιακό, δύσκολο και συχνά όμορφο χρόνο. Με δύο χιλιάδες και δώδεκα ελπίδες για το καλύτερο, ξεκινάμε νέο ημερολογιακό έτος. Αλλά δε νομίζω Τάκη. Εδώ και κάτι χρόνια επιβεβαιώνεται το "κάθε πέρυσι και καλύτερα".
Δε κάθομαι να γράψω ρομαντικές ευχούλες περί εορτών, ηθικής και πως πρέπει να είμαστε όλοι καλά παιδιά φέτος. Εγώ δεν θυμάμαι τις αξίες μου μόνο την Πρωτοχρονιά και τα Χριστούγεννα.
Οπότε θα κάνω μια ανασκόπηση του τι έγραψα φέτος, και ο Δίας βοηθός:


Ιανουάριος
Μια διαχρονική μου ανάρτηση περί facebook privacy και κακής χρήσης του από την πλειοψηφία των χρηστών του. Το θέμα με μία, περιεκτική λέξη ήταν (και είναι) το Face(fucked)book.
Επίσης, πέρασα μια φάση περί της οποίας εξομολογήθηκα στο κοινό μου (όποιο κι αν ήταν αυτό). Μια στιγμή τρέλας, μια εξομολόγηση ασθενή από ψυχιατρικό ίδρυμα με WiFi.

Φλεβάριος
Διάβασα ένα comic βασισμένο σε πραγματικά γεγονότα, ξέσπασα άλλη μια φορά για την υπερβολή που χαρακτηρίζει τα πρόβατα που κατοικοεδρεύουν στην Ελλάδα, ανακοίνωσα με χαρά την επαναλειτουργία του Radio MpoMpa ενώ εξέθετα κάποιες σκέψεις μου και, τέλος, ξέσπασα πάλι για την σαπίλα του ελληνικού ποδότσιρκου.

Απρουίλης
Το Μάρτιο σώπασα γιατί είναι "γδάρτης και κακός παλουκοκαύτης" αλλά τον Απρίλιο έκατσα κι έγραψα (μετά από καιρό) ένα ποίημα όπου έβγαλα συμπεράσματα και πείτε με ανόητο μα πλέον το αδιανόητο θεωρείται αυτονόητο.

Τζουν
Σωπαίνω και τον Μάιο γιατί είμαι απασχολημένος και τον Ιούνιο με εμπνέουν πάλι τα ζωύφια που πετυχαίνω συχνά-πυκνά και τους φωνάζω "να υιοθετείς όποια ιδέα διατυπώνεις ή ανατυπώνεις κι όχι να μας την τσαμπουνάς για φιγούρα".

Σεπτέμβερ
Ιούλιο και Αύγουστο απήλαυσα ένα καταπληκτικό ταξίδι στην Ευρώπη και σε ελληνικά νησιά και επέστρεψα τον Σεπτέμβριο και σκέφτηκα ότι όλα είναι γραμμένα και τα βρίσκεις μπροστά σου, μαθαίνοντας όσο ζεις. Εξέφρασα κάτι ελπίδες απελπισμένου ερωτιάρη και έγραψα ένα ποίημα απογοήτευσης με ηθικό δίδαγμα για μια αγνώμων (τότε) φίλη. Προς το τέλος του μήνα, είχα πάλι μελαγχολικές, συναισθηματικές ανησυχίες.

Οκτώμβριονς
Η μελαγχολία έχει συνέχεια με μια εικονική μοναξιά και τα συναισθήματα και οι καταστάσεις γενικότερα θυμίζουν παγερό, γκρίζο χειμωνιάτικο τοπίο.

Νοουέμβριος
Επίσης συναισθηματικά φορτισμένος μήνας (για μένα). Ανακοινώνω πως κουράστηκα να σκέφτομαι ότι πρέπει να αλλάζω μάσκες για ν' αρέσω και αναπολώ περασμένους "Νοέμβρηδες". Γράφω κι ένα ποίημα θέτοντας το δίλημμα "ή αυθόρμητος ή μετανιωμένος" και τελικά σημειώνω πως δεν είμαι κομμάτι της κοινής πλειοψηφίας που οι περισσότεροι βλέπουν ως το απόλυτο σύνολο.

Δεκέμπερ
Χιόνια δεν είδαμε, γράψαμε όμως τι ευχή και κατάρα είναι να εννοείς ό,τι λες, να λες ό,τι νιώθεις σ' αυτόν τον κόσμο τον τρελό, τον άσχημο, τον μπερδεμένο.
Ε, και το παρόν κείμενο.


Το 2012 δεν τελειώνει ο κόσμος. Δεν "πίθηκα".

"Ψηθείτε" να βάλετε μυαλό φέτος.
Καλησπέρα

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

σκατοχρονιά.





λιγότερο δυστυχισμένο το '12!
και με περισσότερες αναρτήσεις. χαβ φαν :)

MpoMp είπε...

Χαχα χρόνια καλά! :)