2/2/11

Αναμπουμπούλα στο μαντρί

Ναι ρε, πάλι για τα ίδια θα γράψω.

Πολύ γουστάρω τα "ακραία" κινήματα του τύπου "Δεν πληρώνω διόδια/εισιτήρια/φόρους". Άκρως λαϊκιστικά, μέρος που μαζεύονται μέγιστοι πατριώτες και λοιποί ψωροπερήφανοι νεοέλληνες που την έχουν δει και γαμώ τους αντιστασιαστές, και νομίζουν ότι με τέτοια συλλογικά κινήματα θα πάμε παραπέρα. 
"Σκατά στα μούτρα των πολιτικών! Κατέλαβαν την εξουσία με τη βία! Εμείς οι πολίτες, τι φταίμε?"

Ναι, μην πληρώσεις, κι όταν κλείσουν τα μισά ΜΜΜ, να σε δω να μπουσουλάς μέχρι την δουλειά σου. Ή να πληρώνεις την βενζίνη 2 ευρώ/λίτρο και άλλα τόσα για parking.
Μην πληρώνεις φόρους και μετά κλάψε όσο θες που θα καταργηθεί η δωρεάν παιδεία (και άλλα αγαθά).
Μην πληρώνεις διόδια και θα σε φακελώσουν ευχαρίστως για να σου στείλουν όμορφα πρόστιμα.

Δεν διαφωνώ πως πρέπει να γίνουν κάποιες τέτοιες κινήσεις. 
Διόδια, εντάξει, μην πληρώνεις παντού. Ειδικά όταν για διαδρομές όπως Αθήνα-Θεσσαλονίκη θες 20 ευρώ μόνο για διόδια. Αλλά στην Αττική Οδό (για παράδειγμα) ΤΙ ΣΕ ΧΑΛΑΣΕ βρε βρωμόζωο και δεν πληρώνεις? Ήθελες και παρτέρια με βιολέτες για να πληρώνεις?
Εισιτήριο, εντάξει, μην πληρώνεις αν έχεις περάσει τα πάνδεινα περιμένοντας λεωφορεία, αντιμετωπίζοντας θρασείς οδηγούς ή γενικότερα έχεις μια τεκμηριωμένη άποψη που να στηρίζει την άρνησή σου. Αλλά μην το ξεφτιλίζουμε το θέμα.
Για τους φόρους ανοίγει άλλο θέμα. Όντως το σύστημα σε ευνοεί όσο περισσότερα λεφτά έχεις, κι όχι όσο φτωχότερος είσαι. Αλλά η φοροδιαφυγή δεν είναι λύση.

Για την ακρίβεια, τίποτα από αυτά δεν είναι λύση. Μπαχαλάκια θα προκαλέσετε και μετά πάλι στα παλιά τους τα τόπια θα σας έχουν γραμμένους. Τα 'χουμε πει. Αλλάξτε νοοτροπία, αλλάξτε κράτος!
Δε λέω κυβέρνηση γιατί δεν πιάνει πλέον.

Πολύ ωραία τα group που κάνετε στο facebook, λοιπόν. Αλλά μην διαβάζετε πολλές θεωρίες συνωμοσίας στο tromaktiko γιατί πειράζουν στο κεφάλι. Ναι, ούτε από εκείνα τα δήθεν αληθινά ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΑ MAIL ΣΟΚ που τα γράφουν κάτι trolls των κομμάτων ή ζιζάνια του Χαρδαβέλα.

Βρίσκουμε κάτι διαφορετικό από το συνηθισμένο και μόλις δούμε ότι συμφωνούμε, ότι μας χαροποιεί, ότι τα λέει "ΣΤΑΡΑΤΑ", το θεοποιούμε. Μετά δεν χρησιμοποιούμε πια την κρίση μας όταν το παρακολουθούμε, ούτε επιτρέπουμε σε ΚΑΝΕΝΑΝ να το κρίνει. Είναι αλάνθαστο, ιερό, ανώτερο! Η ιστορία το αποδεικνύει. (Ένα πολύ καλό παράδειγμα η εκπομπή Ραδιοαρβύλα.) 

Αυτό μου την δίνει στον νεοέλληνα. Δεν ξέρει πού να βάλει τα όρια. Ποτέ. Πουθενά. Ό,τι κάνει, θα το κάνει μέχρι αηδίας, μέχρι να το ξεφτιλίσει.
Αν πρόκειται για αντιπαράθεση, έχουμε κονταρομαχία μέχρι τελικής πτώσης. Αδιάλλακτες και οι δύο πλευρές. Όλοι έχουν δίκιο. Κανείς δεν φταίει, ποτέ.
"Ξέρεις ποιος είμαι εγώ? Πρόσεχε πως μιλάς. Εσύ δεν ξέρεις τίποτα!"

Έχω αρχίσει λοιπόν να πιστεύω όλο και περισσότερο ότι η χώρα πάει (χορεύοντας) κατά τη μεριά που είναι ο γκρεμός. Κάποια στιγμή θα πέσουμε στον γκρεμό, όσοι πέσουν πρώτοι θα ξεψυχήσουν ακαριαία, μετά όσο πιο αργά πέσεις, τόσο πιο μαλακά θα προσγειωθείς. Πάνω στα πτώματα των άλλων. Κάποιοι θα θυσιαστούν δηλαδή. Αναπόφευκτα.

Μετά δεν μπορώ να προβλέψω τι θα γίνει. 
Τώρα μένει να αποφασίσω αν θέλω να μείνω εδώ να δω την πτώση ή να πάω να κάπου αλλού να ξοδέψω καλύτερα τις μέρες της ζωής μου.

Δεν είμαι ούτε πεσιμιστής, ούτε κομματικοποιημένος, ούτε αδιάλλακτος μαλάκας, ούτε δυστυχισμένος.



Απελπισμένος, αγανακτισμένος, απηυδισμένος είμαι!
Αυτά τα ΤΡΙΑ άλφα μου (aka @@@) αφιερωμένα στους νεοέλληνες, για την κατάντια τους...

2 σχόλια:

Panos είπε...

Γιατι δεν με πειράζει όλη αυτή η κίνηση 'ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ ΔΙΟΔΙΑ'
Αρχικά, πληρώνεις κάθε χρόνο ένα σωρό λεφτά για τέλη κυκλοφορίας, μιλάμε για πολλά λεφτά εκατό με χίλια ευρώ. Γιατί πρέπει να πληρώνεις επιπλέον, και διόδια δηλαδή, για να χρησιμοποιήσεις τους δρόμους που έχεις χρυσοπληρώσει;
Δεύτερον, κάθε χρόνο ανεβαίνει η τιμή, μέχρι και 70%.
Τέλος, όπως και να χει αποτελεί μια γροθιά στο κατεστημένο, ο πολίτης ενεργοποιείται, έστω και τέτοιες μαλακίες, και αυτό είναι εξαιρετικά σημαντικό

MpoMp είπε...

Νομίζω ότι και με τα γραφόμενά μου δείχνω ότι συμφωνώ απολύτως με όσα λες.
Σκοπός μου (για άλλη μια φορά) είναι να θίξω την υπερβολή που έχει ο νεοέλληνας στο αίμα του και βάζει σε κίνδυνο τέτοιες προσπάθειες.