6/6/11

"ΤΙ ΕΙΠΕ ΤΟ ΑΤΟΜΟ!?!"


Έχει αρχίσει και με ενοχλεί. Με ενοχλεί πολύ. Το βλέπω όλο και πιο συχνά. Το παρατηρώ συνεχώς. Είναι η αδυναμία των ανθρώπων να τηρούν όσα ξεστομίζουν. Όσα υπόσχονται. Όσα δεσμεύονται να κάνουν πράξη. Η πιο συνηθισμένη περίπτωση είναι αυτή του "προσωρινού αποφθέγματος". Όπου προσωρινό απόφθεγμα είναι αυτό που θα διαβάσεις και θα θυμάσαι για μερικές ώρες. Μέχρι να το ξαναδιαβάσεις κάπου.

Λοιπόν, αυτό που με κουράζει (και πλέον με ενοχλεί) είναι εκείνη η διαφορά που αδυνατούν οι περισσότεροι να εντοπίσουν. Άλλο είναι να γράψεις/διαβάσεις ένα ρητό, ένα απόφθεγμα, μια σοφή κουβέντα και να το θυμάσαι μέχρι να πέσεις για ύπνο και άλλο είναι να υιοθετήσεις την ιδέα και να προσπαθήσεις να την κάνεις τρόπο ζωής.

Αν σου αρέσει να κερδίζεις μερικά "Like" στο facebook, να νιώθεις καλά που έγραψες κάτι τρομερό και απαράμιλλο, να νομίζεις ότι "ανέβηκες" στα μάτια των "Friends" σου, είσαι ελεύθερος να το κάνεις.

Αλλά με νευριάζεις.

Φρόντισε να κάνεις κάτι πιο ουσιώδες την επόμενη φορά. Να υιοθετείς όποια ιδέα διατυπώνεις ή ανατυπώνεις. Να το κάνεις τρόπο ζωής, να το θυμάσαι, να προσπαθείς να αλλάξεις.

Άντε μπράβο.

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ακριβώς "άντε μπράβο".
εγώ κλείνω τα μάτια στην ανθρώπινη ηλιθιότητα, τουλάχιστον όσο μπορώ, με τον να μην έχω το κάθε ζώο ως φρενντ. Θα σε συμβούλευα να κάνεις το ίδιο.

MpoMp είπε...

Συνήθιζα να σβήνω όλα τα ζώα χωρίς δισταγμό. Μετά σκέφτηκα "αν τα σβήσω, θα μείνουν μόνο όσοι νιώθουν, να διαβάζουν τι γράφω".

Άσε που δεν είναι μόνο τα ζώα. Το παθαίνουν και φίλοι, συγγενείς, κατοικίδια.

Ανώνυμος είπε...

πράγματι. αλλά όσοι λιγότεροι φρενντς, τόσες λιγότερες παρεμφερείς μαλακίες θα διαβάζεις.

MpoMp είπε...

Ισχύει. Όταν κάποιος γράψει κάτι πολύ ακραίο, δεν κρατιέμαι, το πατάω με ευχαρίστηση το "Unfriend".

Ανώνυμος είπε...

και φυσικά υπάρχει και η λύση του deactivate account :D

MpoMp είπε...

Μπα, προς το παρόν έχω κάτι να ασχολούμαι. :P Θα γίνει κι αυτό όμως!