7/3/10

Γερμανοί, σαμπάνιες, τράπεζες που κυβερνούν. Πού οδηγούμαστε κύριοι?

Αφήστε για λίγα λεπτά έστω την σαμπάνια, το ποδόσφαιρο και τα διαζύγια των διάσημων και ασχοληθείτε με κάτι πιο σοβαρό. Και όχι επιφανειακά. Να "ψαχτείτε" και λίγο, να διαβάσετε κείμενα και άρθρα, να διασταυρώσετε πληροφορίες, να σκεφτείτε, να κρίνετε και τέλος να σχηματίσετε μια γνώμη δική σας!

Επειδή, λοιπόν, σχεδόν όλοι βλέπουν μόνο την εικόνα του εξώφυλλου χωρίς να ξέρουν και τι γράφει το περίφημο άρθρο, ορίστε η μετάφραση του άρθρου του γερμανικού περιοδικού Focus εδώ.
Μεταξύ άλλων γράφουν:
[...]Αλλά ποιοί είναι τέλος πάντων οι απόγονοί τους; «Ούτε μια σταγόνα από το αίμα των παλιών ηρώων δεν ρέει χωρίς ανάμειξη στις φλέβες των σημερινών Νεοελλήνων», συμπέρανε το 1830 ο ασιανολόγος Jakob Philipp Falmerayer και κατέκρινε τους σύγχρονούς του φιλέλληνες: «Η επαινετική συμπόνοια σας πάει χαμένη σε ένα εκφυλισμένο γένος, στους απόγονους εκείνων των σλάβων βαρβάρων / παλιανθρώπων (Unhold), που κατέπεσαν τον 5ο και 6ο αιώνα στην βυζαντινή αυτοκρατορία και ξερίζωσαν την ελληνική εθνότητα (Hellenische Nationalität) από τον κορμό ως τη ρίζα». Επίσης, στην εποχή του Fallmerayer δεν είχαν ήδη ξεκινήσει οι μεγάλες μετακινήσεις πληθυσμών από τους Τούρκους.[...]
Συνηθίζω να μην γίνομαι υπερβολικά "πατριώτης" (να φτάνω δηλαδή σε επίπεδα εθνικιστή) και δεν παίρνω θέση όταν γίνεται λόγος για "σπουδαίο ελληνικό πνεύμα" και οι "Έλληνες οι αθάνατοι, οι τρανοί, οι καλύτεροι όλων" ή αντίστοιχα για άλλους λαούς. Αλλά εδώ μιλάμε για μια (κατά τη γνώμη μου) έμμεση προσβολή! Έτσι, να ξέρετε φίλτατοι Γερμανοί, κειμενογράφοι και λοιποί, (όπως ισχυρίζεστε ότι είμαστε όλοι ανεξαιρέτως οι Έλληνες μιγάδες και διεφθαρμένοι "φλώροι") ότι και στο δικό σας αίμα ρέει ακόμα το αίμα του Ναζί και ότι οι αντιλήψεις σας είναι φανερά (εδώ) επηρεασμένες από την ιδεολογία εκείνων των των ανώμαλων, ιμπεριαλιστών, φασιστών προγόνων σας (και οι χαρακτηρισμοί μπορούν να συνεχίσουν). Βλέπε και την πρόταση του Γερμανού βουλευτή, να πουλήσουμε λέει νησιά και μνημεία... Δεν το κατάλαβα αυτό. Μπορεί οι πολιτικοί μας (και πολλοί άλλοι, περιβόητοι "Ελληνάρες") να δίνουν δικαιώματα για τέτοιους ισχυρισμούς, αλλά εσείς ποιοι είστε για να χαντακώνετε έτσι έναν ολόκληρο λαό, και να "αποκόπτετε" στο γενεαλογικό δέντρο την σύγχρονη γενιά μας από τους προγόνους μας?
Και συνεχίζουν πιο κάτω:
[...]Οι σύγχρονοι Έλληνες αποδεικνύουν οπωσδήποτε την ανομοιότητά τους με τους προγόνους τους σε σχεδόν καθημερινή βάση. Η χώρα [Land] που γέννησε τον Σωκράτη και τον Πλάτωνα, τον Μύρωνα και τον Φειδία, τον Πίνδαρο και τον Σοφοκλή, τον Πυθαγόρα και τον Θουκυδίδη δεν διαθέτει σήμερα κανένα σημαντικό ποιητή, συνθέτη, καλλιτέχνη των εικαστικών τεχνών ή φιλόσοφο. Επίσης κανένα διεθνή σταρ σε οποιαδήποτε άλλο είδος (η Κάλας ήταν η τελευταία και η μοναδική). Από την εποχή του El Greco η Ελλάς [Hellas] δεν έχει παρουσιάσει κανένα διεθνούς φήμης ζωγράφο. Σχεδόν ποτέ δεν συζητιέται στην Ευρώπη κάποιο φιλμ από την Ελλάδα. Οι σημαντικότεροι ποιητές της σύγχρονης εποχής είναι εκείνοι οι στατιστικολόγοι που κατάφεραν να παραπλανήσουν την Ευρωπαϊκή Ένωση ότι ο κρατικός προϋπολογισμός είναι υγιής και πως η διαθέσιμη αγροτική επιφάνεια της χώρας υπερβαίνει την συνολική της γεωγραφική επιφάνεια.[...]
Τι λέτε ρε? Τα μουσεία, τα θέατρα και οι γκαλερί στην Ελλάδα είναι κλειστά εδώ κι έναν αιώνα περίπου, δηλαδή? Επειδή δεν τους ξέρετε εσείς (και αυτό επειδή δε δίνετε δεκάρα), σημαίνει ότι δεν έχουμε ούτε έναν αξιόλογο Έλληνα καλλιτέχνη στην Ελλάδα σήμερα? Εκτός αυτού, ποιος Γερμανός καλλιτέχνης είναι ευρέως γνωστός, αν όχι στην Ευρώπη, στην Ελλάδα? Fail.
Πάμε λίγο παρακάτω στο κείμενο:

[...]Στην αρχαιότητα η Ελλάδα [Griechenland] ήταν μια από τις σημαντικότερες ναυτικές δυνάμεις. Η χώρα διαθέτει μέχρι σήμερα με 14000 χιλιόμετρα ακτογραμμή έναν από τους μεγαλύτερους στόλους στον κόσμο. Και όμως, όποιος επιβιβάζεται σε ελληνικό πλοίο της γραμμής, ξέρει τι τον περιμένει: η συνέχεια της Οδύσσειας με τουριστικά μέσα.[...]
Δε λέω, έχετε δίκιο εδώ, εν μέρει. Όμως, οι Έλληνες εφοπλιστές που κινούν νήματα στην παγκόσμια ναυτιλία? Μήπως είναι και αυτοί αρχαίοι Έλληνες που δεν έχουν ουδεμία σχέση με το Νεοέλληνα? Προς το τέλος του άρθρου, διαβάζουμε:
[...]Η κατάπτωση έχει τελειώσει σήμερα, η παρακμή είναι αντιθέτως πανταχού παρούσα. Δεν βρίσκεται όμως ολόκληρη η περιοχή της Μεσογείου, η Ιταλία παραδείγματος χάρη, σε μια αντίστοιχη κατάσταση; Κατά ένα μέρος μόνο. Οι Ιταλοί είναι τουλάχιστον ακόμα στην κορυφή της υφηλίου σε θέματα μόδας και πάνω από όλα στην κουζίνα. Ελληνική μόδα; Ελληνικό ντιζάιν; Δεν έχω ακούσει ποτέ τίποτε. Και όσοι έχουν υψηλές γαστριμαργικές απαιτήσεις αποφεύγουν για τα καλά την ελληνική κουζίνα.[...]
Μπορεί να μην έχουμε συνταγές καθαρά Ελληνικές (αποτελούν όμως αξιόλογες ελληνικές διασκευές), αλλά Γερμανέ, το καλοκαίρι γιατί έρχεσαι εδώ και τριγυρνάς και τρως εδέσματα της Ελληνικής κουζίνας και λιάζεσαι στις παραλίες μας και δεν πας στην Ιταλία να δεις και τα καταπληκτικά ρούχα που φαίνεται πως έχουν μεγαλύτερη σημασία? Αφού έχω καταπληκτικές παραλίες και μέρη που έρχεσαι να δεις, να το χέσω το ιταλικό "ντιζάιν"...
Γενικότερα, δεν πρέπει να κρύβουμε ότι το άρθρο δεν είναι γενικώς προσβλητικού ύφους, αλλά έχει πάρα πολλά σημεία που εξυψώνει το πολιτισμό και τη χώρα μας.
Σύμφωνο με βρίσκει και ο σχολιασμός του κ. Σαραντάκου, τον οποίο μπορείτε να δείτε εδώ.
Αυτά επί τούτου του θέματος.

Και να περάσω σε ένα άλλο (θέμα) τώρα. Το συνηθισμένο βασικά: πώς μας καθοδηγούν, πώς οδηγούμαστε σε μια παγκόσμια κοινωνία και οικονομία, πώς μας εκμεταλλεύονται, και τα λοιπά, και τα λοιπά. Με αφορμή το παρακάτω αποκαλυπτικό (και συνταρακτικό για πολλούς) βίντεο: "Η προμελετημένη κατάρρευση της Ελλάδας και τα ανομήματα που έπαιξαν μεταξύ κυβερνήσεών της και της Goldman Sachs."

Λοιπόν, αυτό το φαινόμενο δεν το βλέπουν τα μάτια μας πρώτη φορά. Έχουμε ξανακούσει γι' αυτό, αλλά μας "βομβάρδισαν" πολλοί, λέγοντας πως πρόκειται για θεωρίες συνωμοσίας και υπερβολές. Ειδικά στην ταινία-ντοκιμαντέρ Zeitgeist γίνεται λόγος (στο δεύτερο και τρίτο μέρος της ταινίας) για το πώς κάποιοι ισχυροί Αμερικάνοι, από τις απαρχές του κράτους τους, άρχισαν να διαμορφώνουν ένα σύστημα με το οποίο θα ελέγχουν πραγματικά τα πάντα. Επίσης, αναφέρουν στα δύο αυτά μέρη της ταινίας πως η επίθεση στους δίδυμους πύργους ήταν προσχεδιασμένη και για ποιους λόγους και με ποιους τρόπους. Όποιος έχει χρόνο ας την δει, και έχει βγει και συνέχεια της ταινίας, just to let you know.

Το άρθρο (στα Αγγλικά) στο Wikipedia (Zeitgeist, the Movie), αναφέρει αρνητικά σχόλια από τα Μ.Μ.Ε. για την ταινία, κατηγορώντας τους παραγωγούς για χρήση ανακριβών στοιχείων. Εκτός του πρώτου μέρους της ταινίας (το οποίο είναι θρησκευτικού περιεχομένου και πρέπει να παραδεχτώ πως εκεί ίσως υπάρχουν ανακριβή στοιχεία), το περιεχόμενο των δύο επόμενων ήταν, όπως φαίνεται, αλήθειες. Και τώρα το παρατηρούμε, όχι για τις Η.Π.Α., αλλά για την Γερμανία, την Ε.Ε. και στα θύματα είναι μέσα και η χώρα μας.
Δεν θα επεκταθώ άλλο, απλά ήθελα να παραθέσω το βίντεο προς απάντηση όσων αμφισβητούσαν την ισχύ των ισχυρισμών περί σφετερισμού της παγκόσμιας οικονομίας (και τελικά εξουσίας) από ομάδες ισχυρών ατόμων.

Επιστροφή στη σαμπάνια...

Δεν υπάρχουν σχόλια: