17/4/08

Σχετικά με το Broadband

Από τη γέννησή του στις αρχές του 1990, το Διαδίκτυο έχει "δυναμώσει" όλο και περισσότερο. Εντούτοις, ένας θεμελιώδης περιορισμός στις δυνατότητές του είναι ο χρόνος που απαιτείται για να έχουμε πρόσβαση σε και να κατεβάζουμε πληροφορίες και το κόστος στον καταναλωτή που αυτό περιλαμβάνει. Πρόσφατα, ένα νέο σύστημα πρόσβασης στο Διαδίκτυο γνωστό σαν Broadband έχει αναπτυχθεί, επιτρέποντας στους χρήστες του Διαδικτύου να έχουν πρόσβαση στο δίκτυο με ταχύτητες έως και 40 φορές μεγαλύτερες από ένα παλιό modem.

Το Broadband λειτουργεί μεταδίδοντας δεδομένα είτε μέσω ενός ειδικά στημένου δικτύου καλωδίων τα οποία συνδέουν τα σπίτια σε έναν κεντρικό παροχέα, ή μέσω των ήδη υπάρχοντων γραμμών τηλεφώνου. Τα δεδομένα επεξεργάζονται και πριν και μετά την μετάδοση έτσι ώστε να μπορούν πολλά συμπιεσμένα σήματα να στέλνονται και να λαμβάνονται. Ομολογουμένως, αυτό αρχικά απαιτεί υψηλές δαπάνες σε καινούριο εξοπλισμό για τους παροχείς ίντερνετ και τους οργανισμούς τηλεπικοινωνιών, αλλά η αύξηση στους χρήστες, καθώς όλο και περισσότεροι χρησιμοποιούν το Διαδίκτυο, προβλέπεται να αντισταθμίσει αυτή την δαπάνη.

Για τον καταναλωτή, τα πλεονεκτήματα του Broadband είναι αναρίθμητα. Οι Η/Υ στα σπίτια μπορούν να είναι μόνιμα και φθηνά συνδεδεμένοι στο ίντερνετ 24 ώρες το 24ωρο, χωρίς το κουραστικό χρόνο σύνδεσης. Το Broadband επίσης επιτρέπει να κατεβάσουμε ψηφιακή streaming τηλεόραση χωρίς τις τόσο ενοχλητικές διαστρεβλώσεις και διακοπές για τους σημερινούς surfers. Καθώς οι τηλεοπτικοί και ραδιοφωνικοί σταθμοί συνδέονται στο διαδίκτυο, οι τηλεθεατές/ακροατές θα μπορούν να διαλέξουν κανάλια από όλο τον κόσμο. Έτσι υπάρχει η δυνατότητα για gaming σε πραγματικό χρόνο, όπως επίσης και μία τεράστια αναμενόμενη προσεύλευση στις ηλεκτρονικές αγορές.

Το Broadband θα έχει αναμφίβολα μία βαθιά επίδραση στην διάδοση πληροφοριών και ψυχαγωγίας στο μέλλον, αλλά οι κυβερνήσεις θα πρέπει να σιγουρέψουν ότι το ψηφιακό χάσμα ανάμεσα στα ανεπτυγμένα και στα αναπτυσσόμενα έθνη δεν θα μεγαλώσει περισσότερο.


Πηγή: HAU ECPE Practice Examinations Book 1

Μετάφραση by MpoMp

Δεν υπάρχουν σχόλια: